Deși au trecut zile de la lansarea cărții mele „Secundele pierdute ale poeziei”, încă se mai cern emoțiile acestui eveniment. Toate lansările cărților mele au fost frumoase pentru că fiecare a avut ceva specific, unic, generat nu doar de importanța unui astfel de eveniment (pe care eu îl compar cu botezul unui copil), ci și de vorbitorii invitați și de publicul prezent în sală. La Cluj, în 5 noiembrie, au fost peste 80 de persoane prezente în sala Jupiter de la Univers T. Le mulțumesc tuturor pentru darul de suflet. A fost o ocazie specială de a ne reîntâlni prieteni dragi, actuali și foști colegi, dar și de a cunoaște noi persoane. Au venit persoane din toate colțurile țării: București, Constanța, Rm. Vâlcea, Suceava, Oradea, Alba Iulia, Sebeș, Deva și, cum era și firesc, din Cluj. Personal, mă simt mai bogată spiritual și afectiv. Tuturor celor prezenți, dar și celor care m-au putut însoți la Cluj doar cu gândul, le mulțumesc!
Invitaților care au prezentat cartea le mulțumesc, de asemenea. Domnul Nicolae Băciuț, erudit, minunat poet, neobosit publicist, care menține aprins crezul său artistic în „Vatra Veche”, a făcut ca această întâlnire literară să fie savurată și primită cu o emoție aparte, particulară. Acest lucru a fost posibil prin minunata împletire a gândurilor sale sincer exprimate, a analizei cu poezia, având ca rezultat un spectacol literar de înalt nivel. Cuvintele sale la adresa mea m-au copleșit într-o oarecare măsură, dar mi-au și dat un imbold de a urca pe scara valorii umane și literare prin perseverență.
Doamna profesoară Diana Ionescu, într-o simbioză lirică, emoțională, cu mine mi-a dăruit o traducere a câtorva poezii din noul volum în limba franceză și tare mi-au plăcut cum sunau versurile mele în limba lui Baudelaire!
Domnul editor Paul Marcu de la editura Total Publishing s-a confesat în legătură cu surpriza pe care i-am adus-o în acești 3 ani de colaborare prin numărul de volume publicate și diversitate, prin trecerile mele de la epic la liric și invers. Sper că acest lucru să-mi rămână ca o particularitate, întrucât mă regăsesc în ambele ipostaze, îmi place să particip la actul creativ al amândurora.
Le sunt recunoscătoare realizatoarelor graficii din acest volum, care s-au întrecut pe sine, Teodora Bicescu și Iris Rîpă.
Poeți îndrăgiți m-au onorat cu prezența dumnealor la eveniment, ceea ce pentru o persoană care aterizează pe câmpul literar venind dintr-un cu totul alt domeniu de activitate, contează, fiind un semn de apreciere, prietenie și respect. M-au ajutat să găsim „secundele pierdute ale poeziei” doamna Mariana Moga, o personalitate culturală de prim rang, sufletul Taberei literare De amicitiae, îndrăgitul poet Sorin Dumitrache, vivacea poetă Rodica Mureșan, doamna Alina Ploae, cunoscută cântăreață de muzică populară, dar și poeți pe care am avut ocazia de a-i cunoaște cu ocazia acestui eveniment: Elena Galasiu, Elena Smocot și Jitariuc Ioan.
Mulțumesc și poeziei, pentru că există, pentru că ne adună și ne aduce prinos de frumusețe în viață!
Simona Mihuțiu
Foto: Lia Tătar
Cărțile Simonei Mihuțiu sunt publicate la Editura Total Publishing și pot fi cumpărate online de pe libris.ro, carturesti.ro și librarie.net.