foto: Lia Tătar    

Păreri ale cititorilor:

Floarea B.: V-am citit trei cărți pe nerăsuflate: "Puteam fi eu",”Fereastră spre mâine" și "Destinul, o jucărie stricată". Toate m-au cucerit de la primele pagini, cu umorul sănătos, cu viața abordată în toată complexitatea ei, cu personaje conturate din câteva trăsături de condei, dar mai ales cele principale, cu trăirile lor deosebite, profunde....
Mai scrieți,doamna doctor și scriitor Simona Mihuțiu, că o faceți foarte bine!

***

”Când întâmplările te găsesc”

Rodica R.: Îmi place ce ai scris aici! Cam de 2-3 ani am ajuns și eu la concluzia asta. Încerc să o aplic atât cât pot. Tare frumos ai exprimat ceea ce simțim probabil mulți dintre noi. Mulțumesc Simona pentru “clipele de evadare” pe care le-am avut citind romanele tale. Am redescoperit cartea și lectura. Pupic. O duminică frumoasă! 😘

***

Maria Sandu: E o bucurie și un privilegiu să am în propria-mi bibliotecă, crâmpeie de spirit și suflet, purtând semnătura distinsei doamne, Mihuțiu.
Ceea ce se poate remarca în aceste scrieri este preferința pentru o imensă cantitate de viață, o trăire intensă a unor personaje, pe care le vezi, le simți aproape, le iubești sau le respingi, pornești cu ele într-o aventură; o curgere a realului într-o matcă firească.
Ceea ce stăruie, îndeosebi, este sentimentul iubirii de oameni, o strălucitoare combustie intelectuală, o permanentă vibrație, o demnitate a expresiei, o mare deschidere de orizont cultural, cuvinte care ascund tăceri și tăceri care ascund cuvinte. Simți dansul neîncetat al cuvintelor.
Constantin Noica spunea: ,,Într-un sens, fiecare cuvânt e o durere, așa cum fiecare carte este o boală învinsă. Este durerea cuvântului de a fi și de a nu fi cuvânt adevărat."
Alese gânduri, la aniversare beletristică!

”Puteam fi eu”

C.T. Grigore:: ”Am citit romanul, m-a captivat! Excelent scris, plin de emoție, de suspans, de situații de viață autentice! Și mediul brașovean descris impecabil! Mii de felicitări și toată admirația!💝”

***

Voica R.: ”Viaţa, spune autoarea romanului, Simona Mihuţiu, poate fi înţeleasă doar developând trecutul, răspunzând la întrebarea: ce a contat? ce n-a contat? Avem astfel şansa să descoperim că una dintre cele mai mari nevoi umane este iubirea". Adevărat. Iubirea este cea mai puternică forţă ce există, deoarece nu are nicio limită, spunea Einstein. Iubirea este Legea nr.1 pusă de Dumnezeu în Marea Sa Creaţie.  Romanul " Puteam fi eu",(la lansarea căruia am fost prezentă în 14 Mai. 2022 , la Braşov) a apăsat supapa mea poetică şi am scris poemul cu acelaşi nume, ca o concluzie a acţiunii relatate de romancieră. Felicitări Simona Mihuţiu!”

***

Diana I.: ”O inspirație colosală în tot ceea ce scrii, un echilibru al frazelor impresionant, un stil bine conturat, deja consacrat. Inconfundabil(ă)! Felicitari, Simona!”

***

Valentin F.: ”Am citit cartea cu o reală plăcere. Am mai recunoscut, pe ici pe colo, câte o frântură din câte un personaj. Te felicit din tot sufletul și mă bucur că te-ai întors cu fața spre Brașovul nostru drag (din perspectiva scriitorului). Am parcurs romanul tău atât de firesc pentru că și acțiunea a curs la fel. Nu degeaba l-ai invocat pe dl. profesor Topolog, pentru că mi-aduc aminte, cam la fel am simțit și când am citit Cicoarea.”

***

Sandu R.: ”Când Dumnezeu v-a desemnat ”Meșteșugar al scriiturii” și v-a trasat sarcină ”Iubirea”, când v-a îmbrăcat talentul cu ”har divin”, nu mai puteți face nimic altceva decât să umpleți inimile oamenilor cu IUBIRE prin tot ceea ce faceți, prin tot ceea ce sunteți. Felicitări d-na doctor!”

***

Valeria V.: ”Felicitări, Simona! Lansarea a fost un eveniment remarcabil, de încântare spirituală! E minunat să împărtășești prietenilor și cititorilor tăi bucuria succesului, entuziasmul efortului creativ! Câtă emoție! Care, cu siguranță, te motivează să scrii în continuare!”

***

Rodica R.: ”Dragă Simona, tare aș fi vrut să fiu și eu prezentă la lansare. Cunoscându-mă, cu siguranță aș fi fost impresionată de eveniment. Și de tot ce realizezi! Felicitări! Sincer, când am terminat de citit primul tău roman, îmi era teamă că va fi ultimul. Mă bucur că nu a fost cazul și că am ocazia să te mai citesc. Păstrez cu mult drag romanele tale și le citesc pe malul mării.”

***

Elena A-C.: ”Am citit romanul pe nerăsuflate, așa cum citeam pe vremuri romanele Ilenei Vulpescu. I-ai luat locul printre preferințele mele! Îmi place și grafica și coperta. Contează scrisul mai mare și mai aerisit pentru cititor. Felicitări, e un roman de succes.”

”Geometrii de suflet”

Georgeta M.: ”Am citit cu mare placere poeziile din vol . Geometrii de suflet. M-au impresionat emoția ,sensibilitatea, trăirile,sentimentele de iubire ce transpira prin versurile tale. Sunt versuri scrise din suflet pt suflete…. Excelentă grafica!”

***

Valeria V.: ”Felicitări pentru "Geometrii de suflet"!!! Admirație , apreciere și pentru poeziile postate anterior, care se remarcă prin talent,gândire profundă, sensibilitate,emoție și mesaj-o lirică ancorată în realitate,apropiată de sufletul nostru, în care ne regăsim!

Iată că ne întâlnim ”pe o aripă de gând”, cu emoția cititorului căruia i se permite să pătrundă în spațiul intim al creatoarei de poezie, să-i asculte ”muzica sufletului” și să privească cu încântare un ”dans al sentimentelor”... Felicitări! Volumul de poezii este foarte frumos și ca prezentare, cu o grafică de excepție (Iris Râpă e la înălțime) și nu mai vorbesc de conținut, prin abordarea unor teme majore precum: iubirea, natura, trecerea inexorabilă a timpului, moartea, cu un frumos personal, marcă a originalității (asocierea cu geometria), dar și la nivel artistic, prin procedee de stil. Sunt o mare iubitoare de poezie, așa că o să-mi ofer plăcerea de a citi în fiecare zi din volumul tău. Nu scrii de mult timp poezie și totuși, atât de multe și atât de bune!!!”

***

Diana I.: ”Mama a descoperit poeziile tale și se bucură foarte, foarte tare. E impresionată. Învățătoare de modă veche, dar dascăl adevarat. Cu înclinații literare certe. Și care e foarte tristă cu ce vede că se întâmplă cu limba română, din păcate. Te felicită din tot sufletul! Bravo! Ai reușit să îți scoți în lume talentul cu totul deosebit! E mare, mare lucru! Și pe bună dreptate ești atât de apreciată. Îți spune un fillolog!”

”Liberi să (nu) gândim”

 

Haralambie S.: ”Apărem în această lume cu un bagaj imaterial dăruit de părinții noștri.Tot ei sunt și cei care,până într-un anumit punct,se ocupă de cizelarea acestuia. Ne începem o activitate.Specialiștii găsesc existența a două mari tipuri de activitate:activitatea de creație și acivitatea de execuție. Dumneavoastră le executați cu mult succes pe amândouă. Dacă există har și chemare pentru ceva ar fi păcat să se renunțe. Nobila profesie de medic, experiența de viață v-au oferit posibilitatea unei cunoașteri depline a realității. Sintetizând aceste cunoștințe cu multă măiestrie ați împletit apoi minunate buchete în versuri sau în proză. Ni le-ați împărțit cu bucurie nouă, cititorilor. Le-am primit cu plăcere și vă mulțumim! Apoi, așa cum spuneați undeva, prin cele două activități ați materializat dorința ambilor părinți. Succes pe mai departe pe toate planurile!”

***

Valeria V.: ”Citind cartea, m-a impresionat profund! Am retrăit anii aceia de restricții și visuri dărâmate... copilăria, adolescența, studenția... restaurantul Intim... Tu erai tânără și totuși, cât de veridic ai redat epoca, de tristă amintire. Comunismul a însemnat, într-adevăr, o experiență traumatizantă pentru români, prin nerespectarea drepturilor și libertăților omului cu ajutorul securității și a metodelor ei represive: violență, minciună, manipulare. Simți că a fi scriitor implică, în mod necesar, și asumarea unui rol social. Observ asta și în poeziile tale, când ții să aperi valori fundamentale general-umane, care ar trebui să stea la baza  societății: adevărul, binele, frumosul, dreptatea și libertatea, una dintre cele mai importante aspirații ale omului. Păcat că și astăzi ne mai punem întrebarea dacă suntem, cu adevărat, liberi, dar... te citez: ”Nu lăsa speranța să îmbătrânească! Păstreaz-o vie și așa va fi și visul tău de libertate!” Mulțumim Simona Mihuțiu, că exiști! Ca om, ca medic și scriitoare! Nu-i așa? ”Medicina este știința și conștiința încălzite de iubirea față de oameni”, spunea Iuliu Hațieganu. Cu mult bine și succes în toate!”

 

”Destinul, o jucărie stricată”

 

„Fiecare dintre noi alergăm grăbiți pe calea destinului nostru, într-o încercare de-a ne găsi sensul vieții. Nu este o aroganță din partea noastră să credem că  îl putem controla? Destinul eroilor principali poate fi regăsit în lupta atâtor oameni din jurul nostru, în lupta cu viața, cu boala și cu moartea- este lupta a milioane de oameni de pe acest pământ. Uneori lasă înfrânți, alteori învingători, dar întotdeauna cicatrici.

Noi, cei care scriem, suntem ca niște sculpturi dăltuite de timp și scrijelite de cei din jur până când ăn final rămâne inima pietrei, vie, caldă, oferită cititorilor pentru a fi atinsă. Dacă emoția autorului a ajuns la cititor, atunci este și acesta un destin împlinit” (Simona Mihuțiu)

***

Alexandrina. C.: ”M-ai terminat!  Foarte tare subiectul. Bine ca nu este nimeni cu mine sa ma vada cat de praf m-a facut! Subiectul ca atare imi place, este foarte real, deloc siropos si prezinta tot felul de situatii in care multi se regasesc. Imi plac personajele, cu bunele si cu relele lor, foarte reale. M-ai emotionat pana la lacrimi, m-ai facut sa rad, m-ai facut sa traiesc alaturi de personajele tale si nu pot decat sa-ti multumesc pentru asta! E un roman foarte, foarte bun! Felicitari din inima!”

***

Voica R.: ”Exceptională continuare a primulul său roman, "Fereastră către mâine".Impactul meditativ, a avut aceeaşi intensitate ca atunci, demult, când am citit celebrele romane ale scriitoarei Barbara Harrison,"Spitalul Municipal " şi. "Clinica Gorlin.")”

***

Irene. T.: ”Cartea, este minunată! Ai fost necruțătoare! E o carte pe care nu o uiți toată viața!”

***

Diana I.:  ”O carte extraordinară Mi-a plăcut enorm..Cine o citește sigur o recomandă mai departe!  Chapeau!”

***

Carmen M.: ”Gândește-te ce mare putere ai asupra sufletelor noastre! Cum reușesti, nu numai prin profesia ta, ci prin DARUL tîu, sî faci lumea mai bună și mai frumoasă!”

***

Lia T.: ”Cărți minunate care îți răsfață setea de lectură și pe care nu îți vine să le lași din mână până la ultima literă! Un univers întreg în care scriitoarea Simona Mihuțiu reușește să te facă parte, cu propriile emoții, cu neprevăzutul situațiilor prin care călătorești și trăiești alături de personaje.”

***

Ileana C.: ”Am petrecut o zi de mare sarbatoare citind DESTINUL.O carte ce contine multa sensibilitate,intrind in cele mai adinci trairi ale fiintei.”

 

”Fereastră spre mâine”

 

Maria S.: ”Povestea de iubire e o felie de viață, felie, pe care mulți au gustat-o, cu dulce-amarul ei, dar în același timp, unică. E un roman al experienței, înzestrat cu atâta autencitate, cu atâta trăirism, într-o împletire a profesiei cu dragostea, încât îți zici că ești acolo, în preajmă.”

***

Mirela G.: ”M-am regăsit în multe pasaje, am trecut prin toate stările citind,de la faze comice, la tristețe, de la fericire la cea mai profundă nefericire. Am râs cu lacrimi,am plâns ,am fost acolo,am trăit, am visat și am fost Elvira! Două cărți scrise impecabil, în care acțiunea curge ca un rău de munte, când lin și liniștit, când învolburat și zgomotos. Mulțumesc pentru toate trăirile prin care am trecut citind cărțile tale!”

***

Corina P.: ”Impresiile definitorii pe care mi le-au lasat cartea au fost : simtire, sentimente, sensibilitate. Personaje foarte bine conturate, imagini poetice, umor si o usurinta a naratiunii care vadeste un real talent. Un stil clar, cursiv si lin ca o apa curgatoare. O radiografie a vietii din spitalele Clujene, si nu numai, a relatiilor interumane si a trairilor sufletesti foarte bine surprinse. Iubirea e cea care razbate din toti porii acestei carti, dar si optimismul si increderea in viata. Cand am terminat-o, am simtit ca o vibratie in toata fiinta, o emotie coplesitoare greu de descris...Mi-a placut foarte mult, si o spun cu mana pe inima, nu doar de dragul de a “peria” autorul. Astept cu nerabdare o continuare pe care finalul cartii mi-a sugerat-o!”

***

Adriana M.: ”Nu m-am dus la servici până nu am terminat cartea! Am intrat in poveste, am umblat după Elvira, am ințeles-o.”

Întoarcere la pagina TESTIMONIALE