foto: Lia Tătar   

Brașov, 7 octombrie 2023:

 

Lansarea primei cărți de teatru:

”SPERANȚA NU URCĂ NICIODATĂ CU LIFTUL”

       Editorul primei mele cărți de teatru m-a însoțit la lansarea acesteia, urând „vânt la pupa” proaspetei cărți editate la editura Vatra Veche: „Speranța nu urcă niciodată cu liftul”.
       Nicolae Băciuț – fiindcă despre dumnealui e vorba – este un om care oferă, „nu cere nimic”, dorind doar „să devină grădinar în Rai”, un Rai al culturii. Am parafrazat, desigur, celebra sa poezie „Eu nu-ți cer nimic”, pe care a și rostit-o în deschiderea cuvântării sale.
       Fiind un orator de excepție și vorbind cu patos, parcă primenește fiecare cuvânt și este întotdeauna o plăcere să-l asculți, un câștig pentru minte și suflet.

       Nu-ți vine să întrerupi fluxul acesta încărcat de idei, de umor și de cunoștințe vaste în domeniul literaturii.

       Îi mulțumesc cu profund respect pentru prezentarea pe care a făcut-o cărții mele, iar părerea sa este – n-am să neg asta, substanța necesară uneori pentru a declanșa în mine reacția emoțională stârnitoare de noi creații!

       De asemenea, la acest eveniment au mai cuvântat, cu multă emoție, invitați dragi precum profesor Ligia Manolache și gazda evenimentului, Carmen Gheorghe, de la Centrul Multicultural Apollonia.

 

Filmul evenimentului desfășurat în orașul

tinereții mele îl puteți viziona dând clic AICI

 

Simona Mihuțiu

Galerie foto:

Volumul de teatru al scriitoarei SIMONA MIHUȚIU se poate achiziționa online de pe site-ul www.libris.ro, dând clic AICI